13 Mayıs 2017 Cumartesi

DAHA KOLAY UYANMAK İÇİN

    

       Sabah uyandınız, gözünüzü bir türlü açamıyorsunuz. Bir an önce de kalkmanız gerekiyor. İşte size bir kaç öneri:
       



   
       1 - Her iki elinizi omuzlarınızdan boynunuzun önüne doğru kemik üzerine (Köprücük kemiği) koyup öndeki uç noktalarına gelene kadar hareket ettirin. Uç noktalarının 2 parmak aşağısındaki girintileri bulunca, elinizdeki 5 parmağın uçlarını bir araya getirip her iki elinizin parmaklarıyla bu noktalara vurun. Çok değil, 30 saniye sonra gözlerinizin açıldığını ve uyandığınızı fark edeceksiniz.


    2 - Hala uyanamadım diyorsanız  ve gün içinde de kendinizi aşırı yorgun, enerjiniz bitmiş, piliniz tükenmiş hissediyorsanız: Parmaklarınızı göğüs uçlarınıza koyarak aşağıya göğüslerinizin hemen altına gelin. Avuçlarınızı bu bölgelere yerleştirip sertçe vurmaya başlayın. Genelde yarım dakika içinde yataktan kalkmayı başarırsınız. Gün içinde de ara sıra daha bu şekilde vurmaya devam ederseniz,  yorgunluğunuz azalacaktır ve kendinizi yeniden enerjik hissedersiniz.
   

   
3 - Güne başlarken, önde göğüs kafesinizin birleştiği bölgenin üst kısmı, yani göğüs tahtasının üst bölgesi, timüs bezinin olduğu noktaya da avuç içinizle sertçe bir dakika kadar vurursanız, bağışıklık sistemini güçlendirirsiniz. Kahkaha atmak da timüs bezini çalıştırır.
    
Hangisini istiyorsanız onu uygulayın . Tercih sizin.

2 yorum:

  1. Bende uyuyamazdm ama cocuk olunca bi dakkaya daliyorum abla :) bide anneler günün kutlu olsun diyim dedim.Kahvaltida benden olsun madem.Ben erken kalkiorum 😀😀💕

    YanıtlaSil
  2. Senin de anneler günün kutlu olsun . Umarım kızının da bir gün annelik duygusunu tattığını görürsün.

    YanıtlaSil