22 Mayıs 2017 Pazartesi

BİRAZ DA SEVDİĞİNİZ ŞEYLERİ YAPIN

     İnsan sevdiği şeyleri yaptıkça enerjisi yükselir. Ne kadar çok enerjin olursa o kadar başarılı ve çekici olursun. Sevdiğin şeylerin ne olduğundan emin değilsen, her gün veya haftada bir kaç gün yeni şeyler dene. Denediklerinin içinde hoşuna giden şeyleri not et. Bir liste oluştuktan sonra her gün bunların bir, ikisini mutlaka yap ki kendini mutlu hisset, enerjin artsın. İşte bir kaç öneri:

1- Bir saat yalnız kalmak veya uyuklamak. (Bazen 15-20 dakika bile yeter.)

2- Deniz, dere, göl kenarında ya da park veya bahçede yürümek, oturmak. Ama yeşilin, mavinin, yani doğanın farkına vararak.


    3- Bir buket taze çiçeği koklamak ya da bakmak veya saksıdaki bir çiçeğe su vermek, onun yapraklarını silmek, ona gülümsemek, onunla konuşmak.

4- Güzel bir film veya dizi izlemek. (Dramlardan kaçın, mümkün olduğu kadar gülebileceğin bir komedi bul). Yanına patlamış mısır ve içecek de alabilirsin.

5- Küvetin varsa köpük veya tuz banyosu yap, yoksa kese yapıp bolca köpükle vücudunu ovala.

6- Masaj, manikür- pedikür, cilt bakımı yap veya yaptır.

7- Sevdiğin birileriyle telefonda sohbet et veya onları ziyarete git.
8- Güzel bir müzik eşliğinde bir şeyler içip ayaklarını uzat ve dinlen ya da kitap oku.

     9- Günlük tutmak, içindekileri boşaltıp stres atmanı sağlar, rahatlarsın. Bazı ülkelerde daha ilk okuldan itibaren çocuklara günlük tutturup bunun alışkanlık olmasını sağlıyorlar. Hiç kimseye söyleyemediklerini günlüğünle paylaş, istersen küfürleri sırala.

10-Bilgisayarda oyun oyna. Kumar değil, Spider Soltaire veya balon patlatmak türü oyunlar.
11-Meditasyon yapmak veya istediğin müziği açıp dans etmek, yani canının istediği gibi sallanmak.

12-Hoşuna gidiyorsa, örgü, dantel ör, takı vb. el işleri yap.

    13-Yeni bir şeyler öğren. Hiç bilmediğin dillerden kelimeler ezberle. Zor diyorsan yabancı film/dizileri orijinal dilinden alt yazıyla 15-20 dakika veya sonuna dek izle. Kulağına çok farklı gelen kelimeleri, bir süre sonra ayırt edebildiğini fark edeceksin. (Çince bile olsa)

14-En sıradan şeyleri özel hale getirebilirsin. Mesela; çok güzel bir porselen tabakta en sevdiğin yemek, şarap kadehinde su, şık bir fincanda çay ya da kahve, şık ve güzel bir sofra örtüsü, tabağının yanında bir dal çiçek veya güzel kokulu bir mum.


    Müzik sesli kapı-telefon- saat sesi, rüzgar çanı veya pencerenin önüne asılmış, güneş vurdukça odayı renk cümbüşüne döndüren bir kaç tane kristal. Vazoda güzel çiçekler, iç açıcı bir tablo, duvarda şık bir ayna, pencere kenarında saksıda çiçek yada yeşillik.( Maydonoz, nane, fesleğen bile olur.)

    15-Bir odaya şıklık katmanın en ucuz ve kolay yolu, vazoya veya saksıya çiçek yerleştirmek ve onunla ilgilenmektir. En iyi durumda olmak için kendini bitkilerle kuşat. Çevreni lüks ve güzelliklerle kuşattıkça (dağınıklık ve fazlalıklardan kurtuldukça) çok daha güzel şeyleri kendinize çekecek ve kendinizi daha mutlu, olumlu, enerjik hissedeceksiniz.

Bunların içinden istediğinizi seçin ve deneyin ya da siz bir liste oluşturun. Zamanım yok demeyin. Zamanı yaratacak olan sizsiniz. Kendiniz için yarım saat bile ayıramıyorsanız, kendinizi nasıl değerli hissedeceksiniz.

Biraz da sevdiğiniz şeyleri yapın ki gününüz güzel geçsin.

7 yorum:

  1. Bir tek günlük hariç her gün hayatıma kattığım ve beni mutlu eden şeyleri paylaşmışsınız elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Nedense günlük tutmak bize zor geliyor , ama en yararlı alışkanlıklardan biri odur.

    YanıtlaSil
  3. Esiladan dolayi hic bise yapamiyorumm ;)bandana cok hos olmus ablacm 💕😘

    YanıtlaSil
  4. lisede ingilizcemiz gelişsin diye üç yıl ingilizce günlük tuttum tek iyi yanı olayın annemlerin hiçbişey anlamayışı zra nasıl da dürüst davranmışım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hele bir de farklı alfabelerle yazarsan (runik,uygur,kore vb) ne yazdığını hiç kimse anlamıyor :)

      Sil
  5. Ah vakit bulsam neler yapacağım ama yok işte:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz zamanı yakalamaya çalışıyoruz. Bazen Çiçekçinin önünden geçerken bir kaç çiçeği görmek ve koklamak kaç dakikamızı alır ki.

      Sil