7 Nisan 2017 Cuma

YÜRÜRKEN DÜŞÜNMENİN FAYDALARI


    Aklınızdaki soruna bir türlü çözüm bulamıyor musunuz? Çıkın dışarıya yürümeye başlayın, nereye gittiğinizin bir önemi yok, yeter ki yürüyün, kollarınızı sallaya sallaya yürüyün, başınız , sırtınız dik olsun. Kafanızdaki sorunu düşünmeye devam edin, ama yürümeyi bırakmadan, birkaç dakika sonra aklınızda fikir belirmeye başlayacak , ama yetmez. En az 3 farklı çözüm oluşuncaya kadar aklınızda yürümeye devam edin. Fikirler oluştukça durun, bir kağıda not edin (Demek ki yola çıkmadan cebe bir kağıt kalem koymak gerekiyormuş.) veya cep telefonunuza not edin. 3 çözüm yolu bulunca eve dönüş yürüyüşüne geçebilirsiniz. Sorununuza çözüm bulduğunuz için mutlu ve yürüdüğünüz için sağlıklısınız.

    Şimdi gecenin bir vakti sorun aklınıza takıldı, sizi uyutmadı, gecenin köründe dışarı nasıl çıkayım diyenleri duyuyorum. Evinizde mutlaka adım atacak mesafe vardır. Kim demiş evin içinde yürünmez diye, ben yağmurlu, aşırı soğuk veya rüzgarlı havalarda evin içinde yürüyorum. Yeter ki  3-4 adım atacak bir mesafe olsun. 3-4 adımda bir geri dönerek yine yürüyün. Sizi temin ederim insanın aklına 10-15 adım sonra çözümler gelmeye başlıyor. Örneğin ben bu yazıyı 4 adımlık mesafede volta atarken aklıma gelen fikir sayesinde yazıyorum. Denemekten ne çıkar. Haydi yürüyün, sorunlar için, çözümler için, sağlık için , mutluluk için.

    Bu arada kağıdı kalemi baş ucunuzdan eksik etmeyin. İnsanın aklından bir günde 60.000 düşünce geçermiş. Bunların çoğu tekrar olsa da eminim birkaç tanesi sizin sorununuzun çözüm ışığı, sadece siz ışığı henüz fark etmiyorsunuz. İşte yürümek bu ışığı görmenizi sağlayacak. Işığı yakalayın ve sorununuzu çözmek için kullanın. Unutmayın, en az 3 ışık gerek. Bir ışık , çözümsüzlük, 2 ışık kararsızlık, 3 ışık kesin çözüm demektir.
     Bir de kimi insanın aklına iyi fikirler benim gibi sabah saatlerinde gelir. Sabah kalktınız işe gideceksiniz. Ya ulaşım aracınıza binmek için birkaç durak öteye yürüyün ya da iş yerinden birkaç durak önce inin, iş yerine doğru yürüyün. Tabi cebinizde kağıt kalem veya cep telefonunuz. Aklınıza gelenleri not etmek için. ‘’Ben aklımda tutarım.’’ Dediğinizi duyar gibiyim. Gün içindeki meşguliyetler, birinin size seslenmesi, tam aklınıza bir fikir gelmişken veya herhangi bir ses ya da görüntünün dikkatinizi dağıtması bir anda o fikirlerinizdeki orijinalliği unutturur size. Siz benim dediğimi yapın, hemen not edin. Burada tecrübe konuşuyor. En iyi , en orijinal fikir daima aklınıza gelen ilk gelendir. Bu arada unutmayın, bu yürüyüşler size sağlık olarak da geri dönecek. Tabi sağlıklı yiyeceklerle de desteklerseniz.

3 yorum: