9 Nisan 2017 Pazar

KRONİK TERS KUTUPLAŞMA (İNDİGO ÇOCUKLAR)

    Yıllardır bel hizamda sağ yan tarafımda kronik bir ağrıdan muzdaribim. Bu ağrı bazen uyutmayacak kadar fazlalaşır, bazen de aylarca olmaz. Pek çok kez tıbbi tetkikler yaptırsam da fiziksel hiç bir sorunum olmadığı, psikolojik olabileceği söylendi.   Bir kaç hafta önce okuduğum bir kitapta ( İndigo çocuklar- Lee Carroll& Jan Tober)  Kronik Ters Kutuplaşma  diye bir bölüme rastladım ve yıllardır çektiğim ağrının nedenini anlamış oldum. Yazıyı size de aktarmak isterim.
       KRONİK  TERS KUTUPLAŞMA (KTK): Fiziksel bedendeki her sistem ve işlem elektrikseldir. Zihin işlemlerimiz, bağışıklık sistemimiz ve kalbimiz elektriksel olarak işleyen büyük bir sistemin parçasıdır. Elektrik akımı devreye girdiği her seferde manyetik alanlar oluşur. Bu alanlar kutupluluk içerir, yani bir kuzey, bir de güney kutbu vardır. Eğer mıknatısa basınç uygulanırsa kuzey ve güney kutupları yer değiştirdiği gibi, insanda da stres durumları kuzey- güney kutuplarını ters çevirir. Bu ters kutuplaşma geçici olabileceği gibi çok uzun sürebilir ve ters kutuplaşma kronik bir hal aldığında kronik yorgunluk, depresyon, anksiyete(iç sıkıntısı, korku ve endişeden gelen huzursuzluk), fibromiyalji (kas ağrıları), otoimmün hastalıklar, kanser, DEHS (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktiflik Sendromu) gibi hastalıkların ortaya çıkmasını etkileyebilir.
        Ters kutuplaşma durumu bedenin ''elektriksel gücünü'' zayıflatır. Uzun süren stres bunun temel nedenidir. Bedenin enerji şarjı düşerse bağışıklık sistemi hastalığa karşı koyamaz. Kronik Ters Kutuplaşmanın ilk aşamalarında sırt ağrısı, kas çekilmesi, baş ağrısı ortaya çıkar. Eğer umursamaz ve elektriksel gücümüzü yeniden doldurmak için yavaşlamazsak aşırı yorgunluk, depresyon, anksiyete, migren, fibromiyalji, uyuşmalar veya zayıf bir bölgede kronik ağrı    ( bendeki nedeni bulunamayan ağrı gibi) ortaya çıkar.
        Ters kutuplaşmada bedenin kendini koruma sistemi etkisiz hale gelir. Bağışıklık sistemine gelen olağan elektrik sinyalleri korumak yerine tahrip etmeye başlar. KTK'nın büyük belirtilerinden bazıları DEHS'nin belirtilerine de benzer. Örneğin, zayıf kısa süreli bellek, konsantrasyon bozukluğu, zihin bulanıklığı.
       Tedavisi mi? Onu da iyice araştırıp başka bir yazı da aktarmak istiyorum. Ancak siz yine de telefonunuzu şarj etmeyi nasıl unutmuyorsanız, kendinizi de dinlenmeye alın ve sağlıklı beslenin.

4 yorum:

  1. Bel agrisi cidden basa bela bisey.Bende cektim epey

    YanıtlaSil
  2. Sadece bel ağrısı mı? Boyun ve sırt ağrısı da eklenince facia oluyor.Doktorlar ağrı kesici verip başlarından savuyor. Aslında en iyisi yeterli dinlenmek ve stresten uzak durmak.

    YanıtlaSil
  3. Bende indigolardanım 96 doğumluyum. Ben yoga ile bedenimdeki enerjiyi atıyorum. Bilginize...

    YanıtlaSil
  4. Benim 2 çocuğum da indigo. Onlara bir şeyler yaptırmak çok zor. Ben de yoga ve değişik hobilerle stres atıyorum. Kahkaha yogasını da uyguluyor musunuz?

    YanıtlaSil