EKİNEZYA ÇAYI:
Papatya benzeri, genellikle mor renkli bu
bitkinin kök veya köksapından (köksap, genellikle toprak altında bulunan ve
yukarı doğru filizler, aşağıya doğru kökler veren kalın, yatay gövde.)yapılan
çayın yararları:
- Özellikle bahar aylarındaki nezle,
grip,virüsler, iltihaplanmalar, bez şişkinlikleri, lenf tıkanıklığı, uzayan
hastalıklar, ardı ardına antibiyotiklerle tehlikeye giren bağışıklık sonrası
iyileşme için idealdir.
- Kanı, böbrekleri, lenf sistemini ve
karaciğeri temizler.
- A, B kompleks, C ve E vitaminleri için iyi bir kaynaktır.Demir
bakımından zengindir. Kalsiyum, magnezyum, Potasyum, selenyum,Sodyum, uçucu yağ
içerir.
- Ekinezyadaki antioksidanlar, hücresel
bozulmayı önler ve güneş nedeniyle oluşacak hasarların etkisini düşürür.
- Tonik olarak kullanılırsa, kurumuş
cildi yumuşatır ve hasarlı cilde derinlemesine nüfuz eder.
Hazırlanışı:
Kaynamış suyu fincanınıza alın. Bir tatlı kaşığı ekinezyayı kapalı süzgeçle
içine koyarak 5-7 dakika bekletin. Mümkünse şekersiz tüketin veya bal ilave
edin.
·
Günde
bir fincan ekinezya çayı hafif ve etkili bir dozdur. En fazla bir ay içtikten sonra bir ay ara
vermelisiniz.
·
Bağışıklığınız
çok zayıfsa günde 2 fincan tüketebilirsiniz. Ancak bir hafta sonra ara
vermelisiniz. Eğer devam etme ihtiyacı duyarsanız, kullanımınızı günde bir
fincana düşürün.
·
Cilt
toniği olarak kullanacaksanız, fincan başına 2 çay kaşığı ekinezya kullanın. Buzdolabında
saklayın ve her 3 günde bir yeniden hazırlayın.
ALIÇ ( AKDİKEN) ÇAYI: Kalp Bitkisi
Ülkemizde de
bol miktarda bulunan, hatta çit yapmak için bile kullanılan bu bitki Mayıs
Çiçeği diye de bilinir. Çin tıbbındaki adı Shan Zha, kanı hareket ettirmek
anlamına da gelir.
Yararlı
kısımları: Yapraklar, çiçekler, meyveler.
Faydaları:
-
Kalp
Sağlığı: Alıç , arterleri açan, vücuttaki kan dolaşımını artıran bir kalp
toniğidir. Oksijen alımını artırır,kalp ritmini ve kan basıncını dengelemeye
yardımcı olur.
-
Alıç
aynı zamanda bir gevşeticidir. Stresi alır. Çarpıntıları rahatlatır.
-
Sıvı
tutulmasını engellemek için diüretik bir etkiye sahiptir.
-
Alıç,
çok uzun süre oturarak çalışmak zorunda kalan kişilerin uyuşan veya
karıncalanan bacakları için kullanılması gereken bir çaydır. Ayrıca kol ve
bacaklarda daha fazla kan dolaşımına ihtiyaç duyan yaşlılar için de iyi bir
çaydır.
-
Hafıza
ve Uyanıklık: Beyne kan gidişini artırdığı için hafıza ve kontsantrasyonu da
artırır.
-
A,
B Kompleks, C vitaminleri ile Sodyum, Demir, Magnezyum, Sodyum, Selenyum,
Potasyum, fosfor, Tanin içerir.
-
Kardiyovasküler
tonik, tansiyon düşürücü , Damar genişletici, diüretik olarak kullanılır.
Hazırlanışı:Bir
bardak kaynamış suya birkaç alıç
meyvesini katarak kısık ateşte 3-5 dakika kaynatıp ılınınca süzerek tüketin
veya meyve olarak yiyebilirsiniz.
Ayrıntılı ve güzel anlatmışsınız.Kaleminize ,yüreğinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Umarım yararlı olur.
SilHiç bilmediklerimmiş
YanıtlaSilBiz genelde ıhlamur ve adaçayını daha çok tüketiyoruz. Ancak çok daha yararlı çaylar var. Alışkanlık edinmemiz gerek.
Silgüzek yazınız için teşekkürler.
YanıtlaSilhttps://sevgidoji.blogspot.com.tr
Great post , I'm following you , please follow me too
YanıtlaSilmakeyourfashionchoice.blogspot.com
Selaam! Harika yazı bir yazı olmuş,faydalı. Bloğunuzu beğendim ve takipteyim bana da beklerim.☘️☘️
YanıtlaSilMerhaba blogunuzu takibe aldım. Benim blogumuda takibe alırsanız sevinirim.
YanıtlaSilGreat Blog!
YanıtlaSilRegards.
Promoswithin.com
Codesarrival.com
Mallofdiscount.com
Oldukça şık ve dolu bir blogunuz var sizi takibe aldım.Sizi de beklerim,Sağlıcakla kalın.
YanıtlaSilhttps://dizifilmkitaptavsiye.blogspot.com/
Blogunuzu sık sık ziyaret ediyorum.Oldukça dolu ve yararlı emeğinize sağlık.Zaman
YanıtlaSilayırmak isterseniz,yeni açtığım blogumu takip ederseniz çok mutlu olurum.Sağlıcakla Kalın.
https://hepfragmanizle.blogspot.com/